Streetsurfing en waveboard informatie
Streetsurfing is een combinatie van Skateboarden, Snowboarden en Surfen. Streetsurfing is ontstaan in Californië en veroverde al snel de rest van de wereld. Streetsurfing wordt snel populairder, nu ook in Nederland. Deze special geeft informatie over het waveboard, welke andere soorten boards er zijn, hoe je kunt leren streetsurfen en hoe je bepaalde tricks moet uitvoeren.
Streetsurfing: Wat is dat?
Dit artikel gaat over de verschillende functies die een waveboard bezit en welke verschillen er zijn tussen een waveboard en een skateboard. Ook leg ik hier uit waar bepaalde termen voor staan die constant gebruikt worden tijdens het streetsurfen.
Verder bespreek ik naast het waveboard ook nog the ripple, the wave LX en de wave stealth.
Streetsurfing: Hoe doe je dat
In dit artikel leg ik (hopelijk duidelijk) uit hoe je kunt leren streetsurfen. Ik bespreek hoe je goed op kunt leren stappen op het waveboard, hoe je het beste je evenwicht houdt en waar je goed op moet letten. Dan bespreek ik hoe je vervolgens verder moet met het streetsurfen zelf, hoe je vaart maakt en controle houdt over het waveboard krijgt, ook hier geef ik weer een aantal aanwijzingen. Vervolgens leer ik je hoe je moet sturen en hoe je het beste af kunt stappen.
Streetsurfing: Uitleg Tricks en Stunts
De titel zegt het eigenlijk al; in dit artikel leg ik uit hoe je bepaalde tricks uit moet voeren. Ik bespreek een aantal makkelijkere tricks, de manual, de nose manual, de grind en de rail grind. De Board Leap hangt er een beetje tussen, en de wat lastigere tricks die ik bespreek zijn de ollie, de kick flip en de body variel.
Belangrijk bij het streetsurfen is dat je goed in evenwicht bent en stevig op het board staat. Hierdoor heb je betere controle over het board en de richting die je op wil of de beweging die je wilt maken. Let er ook goed op dat er niet teveel rotzooi op straat ligt, je kunt je (zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt) goed vergissen wanneer je over een takje of kiezelsteentje heen rijdt. Probeer daar dus langs te streetsurfen. Zorg er ook voor dat je de ruimte hebt, leuk is ook om heuvel af te gaan; neem in het begin niet hele steile stukken, dan heb je grote kans dat je de controle over je waveboard verliest. Het leukste zijn gladde wegen, asfalt gaat heel goed. In een gymzaal is de grond ook heel erg glad, dat is ook zeker aan te raden. Denk altijd aan beschermende kleding zoals een helm en polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers, dit is vooral belangrijk als je besluit tricks uit te gaan voeren, maar kan (voor sommigen) ook bij het aanleren van het streetsurfen zelf een goed idee zijn.
Streetsurfing is ontstaan in Californië en breidde zich al snel verder uit over de rest van de wereld. In dit artikel leg ik uit hoe je moet streetsurfen.
Streetsurfing is ontstaan in Californië en breidde zich al snel verder uit. Na de Verenigde Staten veroverd te hebben verspreidde het zich verder over de wereld. In dit stuk leg ik uit wat Streetsurfi…
Gepubliceerd door 1april op 05-11-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.