1april » Specials » Tess gerritsen
1april: Informatie van A tot Z

Tess Gerritsen - Biografie en Boeken recensies

Tess Gerritsen is geboren op 12 juni 1953 in Californië. Toen zij tijdens haar zwangerschapsverlof een verhaal instuurde naar een wedstrijd en de eerste prijs won, moedigde dit haar aan om een poging te wagen om de droom schrijfster te worden waar te maken. Ze is nu een succesvolle en fulltime schrijfster van hele goed thrillers.

Biografie Tess Gerritsen:

In dit artikel geef ik wat informatie over de jeugd van Tess Gerritsen en hoe haar loopbaan geweest is. Ook geef ik wat informatie over de verschillende soorten boeken die zij geschreven heeft plus de complete bibliografie, Tess Gerritsen heeft namelijk al 21 boeken geschreven. Haar eerste negen boeken vallen onder het Romantische Thriller genre, de 4 boeken die daar op volgen zijn Medische Thrillers. Daarna heeft ze een serie geschreven over Rechercheur Jane Rizzoli en Patholoog-anatoom Maura Isles. De verschillende delen uit deze serie zijn goed los van elkaar te lezen, al is het, naar mijn mening, wel leuker om ze op de goede volgorde te lezen zodat je de karakters goed leert kennen en de ontwikkelingen en veranderingen goed meekrijgt. Ook ben je je dan beter bewust van de eerdere zaken die de hoofdpersonen al opgelost hebben, hier wordt namelijk soms kort op terug geblikt door Tess Gerritsen. De Jane Rizzoli/Maura Isles serie bestaat uit 7 delen, waarvan Tess Gerritsen er 6 opeenvolgend geschreven heeft, toen heeft ze tussendoor een Historische Thriller geschreven, daarna heeft ze het zevende deel van de Jane Rizzoli/Maura Isles serie geschreven. Alle delen uit de Jane Rizzoli/Maura Isles serie zijn Misdaad Thrillers.

Recensie De Chirurg:

De Chirurg is uitgebracht in 2001 door Ballantine Books, de oorspronkelijke titel is The Surgeon. De Chirurg is het eerste deel uit de Jane Rizzoli/Maura Isles serie, opvallend is dat Maura Isles in dit boek nog niet voorkomt. In het boek: "De Chirurg" doet Jane Rizzoli samen met Thomas Moore onderzoek naar een moordenaar die vrouwen op gruwelijke wijze vermoordt. In het artikel: "Recensie De Chirurg - Tess Gerritsen" geef ik de flaptekst van het boek, een korte samenvatting en wat algemene informatie.

Recensie De Zondares:

De Zondares is uitgebracht in 2003 door Ballantine Books, de oorspronkelijke titel is The Sinner. De Zondares is het derde deel uit de Jane Rizzoli/Maura Isles serie. In "De Zondares" doen Jane Rizzoli en Maura Isles onderzoek naar een moord op een non en een aanslag op de ander, tijdens het onderzoek komen er echter nog een aantal andere dingen aan het licht. De Zondares is net als de andere boeken geschreven door Tess Gerritsen spannend tot het einde en zeker aan te raden aan thrillerliefhebbers.

Ik vind persoonlijk dat Tess Gerritsen super goede boeken schrijft en heb al een aantal titels gelezen, in de toekomst zal ik meer recensies van haar boeken aan deze special toevoegen.

Biografie Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is een schrijfster uit de Verenigde Staten die geweldige boeken schrijft in het thriller genre. Ze heeft meerdere romantische, medische en misdaad thrillers geschreven en wordt langzame…
recensie

Recensie De Chirurg - Tess Gerritsen

Tess Gerritsen schrijft superspannende thriller boeken, De Chirurg is het eerste deel uit de Jane Rizzoli/Maura Isles serie, een geweldige thriller die boeiend is tot het einde, net als de andere dele…
recensie

Recensie De Zondares - Tess Gerritsen

Tess Gerritsen schrijft hele spannende thrilllers, zo ook de bestseller 'De Zondares' welke uitgekomen is in 2003. Dit is het derde deel in de Jane Rizzoli/Maura Isles serie, en doet niet onder voor d…
Gepubliceerd door 1april op 19-11-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!